Polis trafiği kesince sorun yoktu halk kesince saldırı başladı

Polis trafiği kesince sorun yoktu, halk kesince saldırı başladı

Önceki gün Taksim Meydanı’ndaki eylemde halkın meydana çıkmasını engellemek için yola barikat kurarak halkın geçişini engelleyen polis bir süre sonra yoldan çekildi, ‘Yolu tıkıyorsunuz’ diyerek halka saldırdı

ONUR EREM – 29.06.2013

Taksim Meydanı’nda önceki gün Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla 19:00’da düzenlenen eylem polis barikatına takıldı. Polis metro çıkışının yer aldığı adayı çevreleyerek halkın girişine izin vermedi. Cumhuriyet Anıtı’nın etrafına ve The Marmara otelinin önündeki yola barikat kuran polis halkın bu alanların dışına çıkmasını engelledi. The Marmara’nın önünde bulunan polislerin bazılarının kask numarası olmaması da dikkat çekti.

Eylem başladıktan birkaç saat sonra The Marmara’nın önündeki yola kurduğu barikatı kaldıran polis halkın o bölgeye gelmesi üzerine ‘trafiği tıkıyorsunuz’ diyerek halka saldırdı. Saldırının başlamasıyla birlikte bir polis amiri ‘Şimdi sıra bizde ananızı s.keceğiz’ dedi. Halkı kalkanlarla iteleyen polise direnenler yere yatırılarak gözaltına alındı. Polis gözaltı otobüsüne bindirilen yaklaşık 10 kişiyi çeken basın emekçilerini de gözaltına almakla tehdit etti.

Saldırının ardından yaklaşık 100 polis istiklal caddesinin girişine barikat kurarak halkın caddeye girişini engelledi. Yarım saat sonra barikat kaldırılınca halk meydana geri geldi. İlerleyen saatlerde bir müdahale olmadı ve meydandaki grup gecenin ilerleyen saatlerinde dağıldı.

About onurerem

journalist @ birgün newspaper. twitter.com/onurerem
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s